Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Topluluğu

Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde 16 Mart 1998 yılında kurulan İşletme Topluluğu kısa adıyla ULİT, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin en fazla üyeye sahip, en aktif öğrenci topluluklarından birisidir. Kuruluşundan bu yana her yıl daha etkin bir şekilde çalışarak, iktisadi ve idari bilimler fakültesi öğrencileri başta olmak üzere Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesindeki tüm öğrencilerin beklentilerini karşılayacak faaliyetler organize eder. Bu amaçla ULİT U.Ü. Bahar Şenlikleri ve U.Ü. Kariyer Günleri organizasyonlarında da aktif bir şekilde yer alır.

2009-2010 öğretim yılında uniaktivite.net’in düzenlediği “En Aktif Kulüpler Yarışması-İş ve Kariyer” alanında 170 kulüp içinden Türkiye’nin en aktif 10 topluluğu arasına girerek finale kalmıştır.

ULİT ISO 9001 kalite yönetim sistemi standartlarına ulaşmak için akreditasyon çalışmalarını sürdürmektedir. ULİT ISO 9001 belgesi alarak Türkiye’nin kalitesi uluslararası belgeyle tescillenen ilk öğrenci topluluğu olmayı hedeflemektedir.